Устойчивостта е процесът на адаптиране в условията на бедствия, травми, трагедии,

...
Устойчивостта е процесът на адаптиране в условията на бедствия, травми, трагедии,
Коментари Харесай

10 начина за изграждане на психическа устойчивост

Устойчивостта е процесът на адаптиране в изискванията на бедствия, контузии, нещастия, опасност или обилни източници на стрес - като фамилни и други взаимоотношения, съществени здравословни или финансови проблеми или стресови обстановки на работното място. Тя безусловно значи способността за " подскачане назад " от сложните прекарвания.

Ето и някои тактики, с които да подпомогнете вашата психическа резистентност:

Създавайте връзки. Добрите взаимоотношения с близки членове на фамилията, другари или други са в действителност значими. Приемането на помощ и поддръжка от тези, които ги е грижа за вас и ще ви слушат, укрепва устойчивостта. Някои хора откриват, че да бъдат дейни в цивилен групи, организации или други локални групи, дава обществена поддръжка и може да помогне за възобновяване на вярата. Подпомагането на другите в потребност също може да бъде от изгода за помощника.

Избягвайте да виждате рецесиите като непреодолими проблеми. Не можете да измененията обстоятелството, че се случват извънредно стресиращи събития, само че можете да измененията метода, по който интерпретирате и отговаряте на тези събития. Опитайте да погледнете оттатък сегашното и да видите по какъв начин бъдещите условия могат да бъдат малко по-добри. Обръщайте се към фините способи, които са ви помогнали да се почувствате по-добре, когато сте били изправени пред сложни обстановки в предишното.

Приемете, че смяната е част от живота. Някои цели към този момент не могат да бъдат реализирани вследствие на неподходящи обстановки. Приемането на събитията, които не могат да бъдат изменени, може да ви помогне да се концентрирайте върху събитията, които можете да измененията.

Движете се към задачите си. Развийте някои реалистични цели. Правете нещо постоянно — даже в случай че ви наподобява като малко достижение — това ви разрешава да се придвижите към задачите си. Вместо да се фокусирате върху задания, които наподобяват недостижими, попитайте себе си: " Какво е това нещо, което знам, че мога да реализира през днешния ден, и ми оказва помощ да се движа в посоката, в която желая да ходя? "

Поемете решителни дейности. Действайте съгласно неподходящите обстановки, доколкото можете. Предприемайте решителни дейности, вместо да се отделяте изцяло от проблемите и напрежението с желанието просто да си отидат от единствено себе си.

Потърсете благоприятни условия за себеоткриване. Хората постоянно научават по нещо за себе си и откриват, че са израснали в някакво отношение, вследствие на битката си с дадена загуба. Много хора, които са претърпели нещастия и компликации, оповестяват за по-добри взаимоотношения, по-интензивно възприятие за мощ, даже когато се усещат уязвими, нараснала самокритика, по-развита нематериалност и нараснала оценка за живота.

Култивирайте положителна визия за себе си. Развитието на убеденост в способността ви да решавате проблеми и да се доверявате на инстинктите си спомага за построяването на резистентност.

Дръжте нещата в вероятност. Дори когато сте изправени пред доста мъчителни събития, пробвайте се да разгледате стресиращата обстановка в по-широк подтекст и да запазите дълготрайна вероятност. Избягвайте раздуването на събитието отвън съразмерност.

Поддържайте вяра. Една оптимистична вероятност ви дава опция да очаквате, че в живота ви ще се случат положителни неща. Опитайте да пресъздавате това, което желаете, вместо да се притеснявате за това, от което се страхувате.

Грижете се за себе си. Обърнете внимание на вашите лични потребности и усеща. Включвайте се в действия, които ви харесват и намирате за успокояващи. Упражнявайте се постоянно. Грижата за себе си оказва помощ да поддържате мозъка и тялото си готови да се оправят със обстановки, които изискват резистентност.

Допълнителните способи за подсилване на устойчивостта може да са потребни. Например, някои хора пишат за най-дълбоките си мисли и усеща, свързани с контузиите или други стресови събития в живота им. Медитацията и духовните практики оказват помощ на някои хора да построяват връзки и да възвръщат вярата си.

Ключът е да идентифицирате способи, които евентуално ще работят добре за вас като част от персоналната ви тактика за поощряване на резистентност.

Framar.bg

Източник: obekti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР